Актофіт - це шлях до отримання екологічно чистої продукції

  • Сергій Петрович Саяпін
  • 16.05.16

ПрАТ «ВНП «УКРЗООВЕТПРОМПОСТАЧ»

Реєстраційні посвідчення

Серія А № 03657

від 17.04.2013 р.

Серія А №03748

від 15.11.2013 р.

.

Біопрепарат

Актофіт, ке (аверсектин С, 0,2%)

Інструкція по застосуванню

Актофіт – інсекто-акарицид контактно-кишкової дії для захисту картоплі, винограду, хмелю, овочевих тадекоративних культур від широкого спектру шкідників.

Діючою речовиною препарату є комплекс природних авермектинів, які продукуються непатогенним ґрунтовим променистимгрибком – Streptomyces avermitilis. Авермектини – це природні високоспецифічні нейротоксини, які проникають в організмкомах кишковим або контактним шляхом та незворотньо вражають їх нервову систему.

Актофіт не є токсичним для теплокровних та не викликає резистентності у шкідників.

Препарат відноситься до нового покоління засобів захисту рослин, які вдало поєднують в собі високу ефективність та м’якісанітарно-гігієнічні і екологічні характеристики.

Рекомендації щодо застосування

Культура, що

обробляється

Нормавитрати

препарату

Кількістьпрепарату(мл) в 1 лробочогорозчину

Спосіб, час

обробок

Об’єкт, протиякогообробляється

Максимальнакратність

обробок

Картопля

0,3-0,4 л/га

4

Обприскува-ння вперіод вегетації

Колорадський жук

2

Огірки, трояндизакритого ґрунту

2,0 л/га

4

Павутинний

кліщ

2

Виноградники

2,0 л/га

2

Павутинний кліщ,гронова листовійка

3

Хміль

3 л/га

3

Позакореневеобприскування

Павутинний кліщ,

хмелева попелиця

3

Обробка проводиться будь-яким типом оприскувачів в суху, ясну погоду при малоймовірних опадах. Вже через 4-8 годин після обробки , в залежності відтемператури повітря, гризучі шкідники перестають живитися (для сисних цей час продовжується до 8-16 годин) та пересуватися. Загибель шкідників наступає на 2-3добу після обробки. Оптимальна температура для обробки Актофітом +18ºС та вище.

Сумісний з іншими препаратами.

Строки очікування до збору врожаю: винограду – не регламентується; огірків закритого ґрунту - 2 доби; картоплі – 20 діб, хмелю – 30 діб.

Для розширення сфери застосування Інститутом захисту рослин НААН України, Інститутом садівництва НААН України, Інститутомсільського господарства Полісся НААН України та інш. проведені випробування натаких культурах:

Культура

Шкідливіорганізми

Кількістьпрепарату(мл) в 1лробочогорозчину

Кількістьобробок

Декоративні

Рослиннікліщі

4

1-2

культури,квіти

Попелиці

8

1-2

 

Кільчастийшовкопряд

4

1

Помідори,

Колорадськийжук

4

1-2

баклажани

Рослиннікліщі

4

1-2

 

Попелиці

8

1-2

Капуста

Капустянийбілан

4

1-2

 

Попелиці

8

1-2

Плодові таягідні

Попелиці

6

1-2

 

Квіткоїди

4

1-2

 

Рослиннікліщі

4

1-2

 

Яблуневаміль

5

1

 

Плодожерки

8

1-2

Суницясадова

Суничні кліщі

6

1-2

 

Довгоносики

4

1

Заходи безпеки, Перша медична допомога

Під час обробки робочим розчином препарату необхідно користуватись респіраторами та звичайними засобами індивідуального захисту (гумові рукавиці, чоботи,окуляри).

При потраплянні препарату на шкіру або в очі потрібно промити їх великою кількістю води.

При потраплянні препарату в шлунок необхідно негайно дати потерпілому випити кілька стаканів води з активованим вугіллям (10 таблеток), а потім шляхомподразнювання задньої стінки глотки викликати блювоту. Процедуру повторити кілька разів. Після надання першої допомоги потерпілого необхідно доставити влікарню.

Класифікація по ВООЗ, токсичність: 3 клас небезпечності (помірно небезпечний).

Заходи та засоби знешкодження залишків препарату та знищення тари

Для знешкодження діючої речовини. використовують 5% розчин NaOH або гашеного вапна. Скляна тара обробляється автоклавуванням при 1,0 атм. 40 хв. або кип’ятінням на протязі 1 години. Тару знешкоджують відповідно до чинного законодавства на спеціалізованих підприємствах, що мають ліцензію Мінприроди напроведення таких робіт.

Пакування: тара скляна або полімерна від 0,001 до 1,0 л, каністри полімерні від 1,0 до 5,0 л, бочки металеві або полімерні по 200 л.

Зберігання

В сухих чистих вентильованих приміщеннях, захищених від атмосферних опадів і світла, за температури від мінус 20°С до 30°С. Гарантійний термін зберігання - 2роки. Зберігання робочого розчину не допускається.

Транспортування

Усіма видами транспорту в критих транспортних засобах у відповідності з правилами перевезення вантажів, діючих на кожному виді транспорту

ТУ У 24.2-23524007-001:2005

Виробник:

ПрАТ «ВНП «Укрзооветпромпостач», Україна, 03040, м. Київ; вул. Васильківська, 16, Тел./факс [380] [44] 257-63-11, 259-04-61, E-mail:zoovet@ukrzoovet.com.ua.http://ukrzoovet.com.ua/