Де навчитися інтернет-маркетингу? Ч.2

  • Ольга Швиденко
  • 02.02.17

Минулого  разу ми досліджували найкращі книги з інтернет-маркетингу для   глибокого занурення у світ е-комерції та онлайн-просування. Проте, що робити, якщо хочеться отримати більш фундаментальні знання, практичні поради і навички, поспілкуватися зі спеціалістами та однодумцями? Звичайно, піти на курси з інтернет-маркетингу!

Відсутність профільних програм з інтернет-маркетингу у вузах України (над розробкою яких зараз активно працюють найбільш прогресивні з них) спричинило виникнення чималої кількості спеціалізованих курсів та шкіл, більш гнучких до змін зовнішнього економічного середовища та вимог технологізації суспільства. Вони пропонують своїм відвідувачам передові знання з урахуванням найостанніших змін та інновацій у розвитку відповідної галузі, проводять цікаві лекції-зустрічі з відомими та успішними представниками сфери, та й саме навчання має на меті максимально доступно, швидко та сучасно донести до учнів потрібну інформацію – тут ви не зустрінете «радянської» атмосфери учбового закладу та підходу. Зазначені курси платні, хоча на їхніх сайтах часто можна знайти безкоштовні матеріали. 

 

Розглянемо 7 найвідоміших шкіл та курсів з інтернет-маркетингу*:

/*У даному пості наводитимуться лише курси та школи, що знаходяться у місті Києві. Варто відзначити, що подібні курси постійно з’являються і вже функціонують у багатьох інших містах України. Так, наприклад, у Харкові є школа маркетингу і піару PRяник School, а також школа практичного маркетингу I-Marketing School; у Одесі – школа для SEO-спеціалістів PalmiraSchool і безкоштовний навчальний центр Netpeak з можливістю залишитися працювати у компанії, філіал комп’ютерної школи Hillel; у Львові – курс з інтернет-маркетингу від Karton Digital, інтернет-маркетингова школа Revol; та безліч інших./

 

1. Академія WebPromoExperts

Мабуть, найбільш розрекламований заклад у Києві. У їхньому арсеналі – чимало курсів різноманітного напрямку: тут можна навчитися пошуковій оптимізації (SEO), контент-маркетингу, просуванню у соціальних мережах (SMM), інтернет-піару, веб-аналітиці, email-маркетингу та контекстній рекламі.

Пропонують як стаціонарне навчання в Києві, так і дистанційне (онлайн) навчання. Лекторами є професіонали у своїй сфері – представники відомих інтернет-проектів та компаній. Крім того, в Академії проводять безкоштовні тематичні вебінари, де розповідають, наприклад, про секрети продажів у Facebook або як використати конкурентів для розвитку власного бізнесу. Ціни на курси та подробиці шукайте на сайті.

2. Клуб Інтернет-Маркетологів

Даний клуб не є школою у повному значенні цього слова, скоріше це лекції для тих, хто цікавиться темою інтернет-маркетингу. Організатори двічі на місяць проводять зустрічі, запрошуючи досвідчених спікерів. Теми, що обговорюються, стосуються переважно пошукового просування, маркетингу соціальних мереж, контекстної реклами, підвищення конверсії сайтів тощо. Привабливість таких зустрічей полягає у тому, що спікери, професіонали інтернет-маркетингу, діляться власними напрацьованими «фішками» і практичними рішеннями найчастіше виникаючих питань, економлячи початківцям купу часу на визначення дієвих стратегій.

За членський внесок можна півроку безкоштовно відвідувати всі заходи Клубу, для інших бажаючих прослуховування лекції коштуватиме 100-150 грн. Розклад лекцій можна знайти на сайті.

3. Перша школа інтернет-маркетингу одного дня I-Marketing.ua

Назва «школа одного дня» цілком виправдана – за 1-2 дні засновники школи обіцяють значно підвищити навички та знання своїх учнів з інтернет-маркетингу. Навчання проводиться у вигляді семінарів, що проходять раз-два на місяць. Через стислі строки навчання дуже інтенсивне і вимагає повної віддачі, але результат вартує того. Спікерами є представники відомих компаній з великим та різноманітним досвідом роботи з продукцією в Інтернеті. Особливістю даної школи є те, що теми семінарів настільки різноманітні і вузькоспеціалізовані, що можуть бути цікавими як для початківців, так і для досвідчених спеціалістів. Ознайомитися з програмою школи можна тут.

Крім того, засновники школи також є організаторами великих галузевих конференцій з соціальних медіа та digital (Smm Rocks), а також з email-маркетингу і лояльності (EmailConference).

4. School of Digital Advertising UaMaster

Дана школа є проектом рекламної інтернет-агенції UaMaster, компанії, що займає лідируючі позиції на ринку українського інтернет-маркетингу. Курс «Інтернет-маркетинг» є головним курсом школи. Засновники школи називають його найкориснішим курсом з інтернет-маркетингу в Україні для представників середнього й великого бізнесу, і у них є всі підстави так вважати, адже даний курс вже прослухало понад 250 співробітників компаній Cisco, Fozzy, Henkel, Hipp, Lenovo та ін., великих банків, рекламних агенцій та фармакологічних компаній, а також представники малого бізнесу. Курс охоплює всі ключові теми інтернет-маркетингу та інструменти інтернет-реклами.

Детально про курс та інші пропозиції школи можна прочитати на сайті. UaMaster також є організатором щорічної конференції «Інтернет-маркетинг в Україні» (ІМУ).

5. Школа Basilic

Ця школа стоїть окремо, адже її засновниками і лекторами є молоді прогресивні представники сучасної концептуальної, мистецької і креативної молоді, на відміну від інших шкіл з яскраво вираженим ІТ-бекграундом. Наразі у школі пропонують курси з копірайтингу та SMM, які допоможуть СЕО малого та середнього бізнесу зрозуміти процес просування проектів у соціальних мережах та самостійно використовувати його. Локація школи відповідає її креативній суті – знайти Basilic можна на популярному Арт-заводі «Платформа».

Розклад та опис курсів читаємо тут.

6. Internet Marketing School EMPO

Компанія пропонує курси з пошукової оптимізації, контекстної реклами та email-маркетингу. Крім того, на сайті представлено безкоштовні курси з SEO і контекстної реклами та надано корисні книги для інтернет-маркетологів.

7. Комп’ютерна Академія ШАГ  

Інтернет-маркетинг – не основна дисципліна, яку вивчають у Академії, що має 35 філіалів у 15 країнах світу. Крім нього, тут викладають розробку програмного забезпечення (ПЗ), мобільних додатків та комп’ютерних ігор, тестування ПЗ, комп’ютерну графіку та дизайн та ін. ШАГ – найбільший авторизований навчальний центр Microsoft, Cisco, Autodesk. Саме студенти Академії розробили сенсорні рукавички EnableTalk, що трансформують мову жестів в слова, які увійшли в ТОП-10 кращих винаходів 2012 року, поряд з марсоходом Curiosity, окулярами Google Glass і електромобілем Tesla Model S.

Курс інтернет-маркетингу, що пропонується Академією, охоплює SEO, PPC (контекстна реклама, планування рекламної кампанії), SMM, аналітику, UX (тестування та проектування користувацького інтерфейсу сайту) та проектний менеджмент.  Детальніше ознайомитися з ним та іншими пропозиціями школи можна на сайті.

 

Якщо зазначених шкіл та курсів не достатньо і маркетингова душа потребує більше інформації, цікавих подій та ділових знайомств, знайти їх можна на щорічних конференціях з інтернет-маркетингу та суміжних digital-галузей (SEMPRO, iForum, Email Conference, eCommerce, 8P:Бізнес в Мережі та ін.), що становлять неабиякий інтерес для інтернет-маркетологів. Також на постійній основі проводяться різноманітні тематичні тренінги, мастер-класи, семінари офлайн і онлайн від різних спікерів, з розкладом яких можна ознайомитися, наприклад, тут.