Модель американської системи eXtension

  • Костянтин Рогоза
  • 05.05.14

Про eXtension

eXtension являє собою інтерактивне навчальне середовище що надає найкращі, найактуальніші знання від найкращих спеціалістів університетів Land Grant по всій Америці. eXtension забезпечує споживачів знань постачальниками знаньфахівцями, які досконально знають свій предмет.

eXtension пропонує:

  • Достовірні знання
  • Надійні відповіді, засновані на достовірних наукових дослідженнях
  • Зв’язок з найкращими спеціалістами в американських університетах
  • Креативні рішення для сьогоднішніх складних завдань
  • Індивідуальні відповіді на конкретні потреби користувачів
  • Надійні, випробувані у польових умовах дані
  • Динамічні, доречні і своєчасні відповіді

eXtension відрізняється від будь-якої іншої пошукової системи або інформаційно-орієнтованого веб-сайту. Це середовище, в якому контент-провайдери університетів можуть зібрати і створити нові освітні та інформаційні ресурси з широкого кола тем. Через те щосистема eXtension доступна студентам, дослідникам, лікарям, професорам, а також широкій громадськості, в будь-який час з будь-якого пристрою з інтернет-з'єднанням, вона допомагає вирішувати реальні проблеми в режимі реального часу.

Коли ви приєднуєтесь до мережі eXtension, ви надаєте вашу унікальну освіту, навички і досвід широкому колу зацікавлених користувачів. Ви співпрацюєте з колегами і споживачами, щоб покращити вашу роботу. Допоможіть іншим вирішувати сьогоднішні складні проблеми. І, в той час як ви це робите, отримайте національне і міжнародне визнання на яке ви заслуговуєте!

Модель організації eXtension

eXtension є некомерційною організацією, що існує, щоб підтримувати роботу національної ініціативи eXtension, освітньої мережі на основі Інтернет-технологій, забезпечуючи цілодобовий (24/7/365) доступ до об'єктивної, науково обгрунтованої інформації від університетів Land Grant і партнерів по всій країні. Вона є невід'ємною частиною і доповнює систему Cooperative Extension і може бути доступна через будь-який пристрій із доступом до інтернет. Адміністративний нагляд є обов'язком Ради директорів, членами якої являютьсяє директори і адміністратори Cooperative Extension і ключові партнери.

Процес і структура

Організація eXtensionбула створена для університетів LandGrantі регулюється Радою Директорів. Кожна регіональна асоціація Cooperative Extension обирає певний університет Land Grant, щоб представляти їх у Раді. Рада із семи членів підзвітна університетам Land Grant для гарантування того що організація eXtension працює в їхніх інтересах.

Характеристики:

  • eXtension включає колегіально рецензовану, засновану на дослідженнях, об'єктивну, науково обгрунтовану розробку контенту і надання освітніх продуктів, і спрямована на адаптацію практичного досвіду і змін у поведінці.
  • Зосереджуючи увагу на відповіді на запитання користувачів, проблемах та подіях в житті, eXtension надає освіту в різних форматах, в тому числі у формі таких продуктів: «часті питання», короткі інформаційні бюлетені, «запитайте консультанта», чати і дискусійні групи, підтримка прийняття рішень, веб-конференції, потокове відео, дистанційна діагностика та освітні модулі.
  • Освітні програми агрегуються а не дублюються, це означає, що користувачі отримують індивідуальні відповіді на свої питання, а не гори дубльованої і невідповідної інформації.
  • eXtension складається з окремих платформ управління даними і їх доставки, що дозволяє швидке оновлення інформації та доступ користувачів з будь-якого пристрою із доступом в Інтернет.
  • Освітні програми та послуги колегіально рецензуються і відповідають стандартам та протоколам для забезпечення чинності інформації, її лаконічності і простоти використання.

Створення Спільнот практиків

Взаємодія із зацікавленими Спільнотами за інтересами (користувачами) є обов'язком Спільнот практиків (СП), багатопрофільних, мульти-інституційних команд, що складаються з працівників освіти, професійного і напівпрофесійного персоналу, місцевих педагогів і партнерів, які співпрацюють, щоб розвивати освітні програми і заходи. Ці Спільноти практиків існують для вирішення конкретних освітніх потреб і сприяння поточній взаємодії із Спільнотами за інтересами (користувачами). Галузеві експерти, клієнтура і/або персонал урядових агентств також можуть бути включені в СП, в разі потреби.