Книги з Кормовиробництва

  • Роман Тендера
  • технології
  • Тваринництво
  • 01.09.15

Останніми роками в Україні значними темпами відбувається відродження галузі тваринництвазростає значення нарощування обсягів виробництва кормів та поліпшення їх якості.

Пропонуємо Вам коротенький анонс-огляд книг з кормовиробництва, виданих останнім часом.

2014року колективом авторів з Одеської Академії харчових технологій під загальною редакцією ректора Б.В. Єгорова підготовлено підручник «Контроль якості та безпека продукції в галузі (комбікормова галузь)». У стислому вигляді розглянуто організацію технологічного процесу виробництва кормів, наведені рецепти, велику увагу приділено контролю якості та безпеці комбікормів. Підручник став результатом багаторічних досліджень й практичної роботи, яка постійно ведеться на базі закладу.

Кормовиробництво

 

Не можна обійти стороною праці наших білоруських колег. У видавництві «Білоруська наука» вийшли з друку книги «Кормопроизводство» та «Кормопроизводство с основами ботаники», в яких науково обґрунтовано розкрито поняття кормовиробництва, подані основні відомості з ботаніки, агрономії, землекористування.

          Дослідження в галузі годівлі сільськогосподарських тварин також знайшли відображення в сучасній технічній літературі. У довіднику «Норми годівлі сільськогосподарських тварин» наведені дані по різних видах великої рогатої худоби, овець, свиней, коней, птиці та кролів. Норми годівлі проаналізовані в розрахунку 1кг. сухої речовини. Наведено приклади типових раціонів та їх структуру за енергетичною поживністю, а також склад і поживність комбікормів для різних груп тварин. Також подано склад типових добавок мінеральних речовин, преміксів, ферментних препаратів. Таблиці поживності кормових засобів наведено окремо для великої рогатої худоби, свиней, коней, птиці відповідно до основних показників норм для цих видів тварин.

Також видані окремі підручники по годівлі птиці, овець та кіз, коней.

          З повним переліком літератури по кормовиробництву можна ознайомитись тут. Долучайтеся, якщо в Вас є інформація щодо виданої літератури з даної тематики – ми з радістю додамо книги до каталогу.