Семінар «Категоризація у сфері сільського зеленого туризму як фактор безпеки та гарантії послуг, навчання та консультування»

  • Олена Локутова
  • Сільський туризм
  • 10.10.17

8 червня 2017 в рамках програми XXIX міжнародної агропромислової виставки АГРО-2017, яка проходила з 7 по 10 червня 2017 р. було проведено семінар «Категоризація у сфері сільського зеленого туризму як фактор безпеки та гарантії послуг, навчання та консультування»

Мета семінару: розширення зайнятості у сільській місцевості, правовий захист та підтримка, порядок проведення категоризації «Українська гостинна садиба».

З вітальним словом виступили Володимир Васильєв – голова ВГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», Олена Ковальова – заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Віталіна Мартиновська – заст. директора департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку України та Андрій Заїка – керівник проекту ПРООН «Зміцнення бізнес-обєднань малих та середніх підприємств».

foto 1

З доповідями виступили Олена Бородіна, зав. відділу економіки і політики аграрних перетворень Інституту економіки та прогнозування НАН України, д.е.н., професор, член-кореспондент НАНУ, Олена Гафурова, професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В.З. Янчука НУБіП України, д.ю.н., Юрій Зінько, доцент Львівського національного університету імені Франка, головний експерт-консультант з категоризації ГО «Спілка СЗТ України, голова Львіського осередку Спілки та ін.

Кафедру аграрного консалтингу та сервісу представляли зав. кафедрою Тетяна Кальна-Дубінюк (доповідь про систему електронного дорадництва), д.е.н. та доцент Олена Локутова, к.с.-г.н. (доповідь про можливості навчання в сфері сільського туризму в НУБіП України та досвід виїзних занять), та а доцент Лілія Рибак.

foto 3foto 4

В ході проведення семінару відбулося підписання Спілкою сільського зеленого туризму України Меморандуму про взаємодію у просуванні ідей сільського розвитку в Україні з кафедрою аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В. З. Янчука та Меморандуму про співпрацю з юридичною клінікою «Захист та справедливість»

foto 5foto 6

На семінарі було вручено сертифікати члена Спілки СЗТ України, сертифікатів та знаків «Українська гостинна садиба».

Під час всього терміну XXIX міжнародної агропромислової виставки АГРО-2017 у центральному павільйоні №1 працював стенд сільського зеленого туризму де були задіяні студенти-волонтери напряму «Туризм».

foto 7foto 8foto 9

В рамках семінару було проведено  майтер-класи «Лялька-мотанка» та «Петриківський розпис», де визнані майстри своєї справи ділилися секретами своєї майстерності.

foto 10

Захід було проведено ВГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, кафедрою аграрного, земельного та екологічного права, кафедрою аграрного консалтингу та сервісу Національного університету біоресурсів і природокористування України, Cпілкою «Українська мережа сільського розвитку», Програмою розвитку ООН в Україні та за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.