Аграрії дев`яти областей зможуть отримати від ФАО одноденних курчат та корми для птиці

  • 26.03.23

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголосила два тендери на закупівлю та постачання комбікормів для домашньої птиці та одноденних курчат.

Про це повідомляє пресслужба організації.

“У межах програми найбільш вразливим сільським домогосподарствам, які проживають у дев’яти прифронтових областях, буде надано 162 500 кілограмів стартової білково-вітамінно-мінеральної кормової добавки (у наборах по 25 кілограмів) та 195 000 одноденних курчат (у наборах по 30 курчат у кожному)”, — ідеться у повідомленні.

Загалом підтримку отримають 6 500 сільських домогосподарств у Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

Для участі у тендерах постачальникам потрібно подати заявку через Глобальний ринок ООН www.ungm.org, обравши тендер:

2023-10 Poultry Feed in Ukraine (2023-10 Корми для птиці в Україні)

2023-09 Procurement of one-day-old chicken in Ukraine Local suppliers only (2023-09 Закупівля одноденних курчат в Україні. Тільки місцеві постачальники).

Кінцевий термін подання заявки — 24 березня 2023 року, о 14:00 (за київським часом).

Нагадаємо, з метою підтримки постраждалих від війни регіонів ФАО закупить насіннєву картоплю. Насіння картоплі розподілять у дев’яти найбільш постраждалих областях уздовж лінії фронту: у Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській.

Представники World Food Programme (WFP) і Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) планують допомагати сільському господарству з розмінуванням територій.

План швидкого реагування ФАО для України на 2023 рік включає три основні напрямки, які потребуватимуть фінансування у розмірі 205 млн доларів.

Сільські домогосподарства, дрібні фермери та малі сільськогосподарські підприємства отримають допомогу у межах проєкту на загальну суму 15,5 млн доларів США, що фінансується Європейським Союзом (ЄС) та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планує допомогти сільським господарствам “сірих” зон у знищенні вибухових об’єктів.

У 2023 році Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планує допомогти 500 тисячам українських господарств відновити сільськогосподарську діяльність.

Уряд України і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН FAO підписали угоду про створення в Україні Проєктного офісу FАО та надання організацією допомоги українському АПК. Створення офісу ФАО в Україні дозволить підняти співробітництво на значно вищий рівень. Це стосується програм підтримки сільгоспвиробника і надання гуманітарної допомоги українцям, що опинилися у складних життєвих обставинах. Перспектива роботи, на яку розраховує міністерство – це сприяння українському експорту та створення експортоорієнтованої економіки.