ПАМ’ЯТКА ЩОДО ОТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОГО СВІДОЦТВА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ДОРАДНИКА ТА ЕКСПЕРТА-ДОРАДНИКА

  • Новини
  • 17.01.24

Кваліфікаційне свідоцтво сільськогосподарського дорадника, сільськогосподарського експерта-дорадника (далі - кваліфікаційне свідоцтво) - документ, який підтверджує достатній фаховий рівень підготовки сільськогосподарського дорадника, сільськогосподарського експерта-дорадника за програмою базової підготовки для самостійного здійснення сільськогосподарської дорадчої діяльності.

Навчання дорадників та експертів-дорадників за програмами базової підготовки здійснюється вищими навчальними закладами на замовлення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері сільського господарства, дорадчих служб, саморегулівної організації тощо.

Звертаємо увагу на зміни, що відбулися у порядку видачі кваліфікаційного свідоцтва сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника.

Починаючи із 10 вересня 2023 року видача кваліфікаційного свідоцтва сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523-р (в редакції розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2021 року № 969-р) здійснюватиметься через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Міністерством аграрної політики та продовольства України - на виконання зазначеного Розпорядження КМУ - затверджено Наказ «Про внесення змін до Положення про кваліфікаційне свідоцтво сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника та Регламенту регіональної кваліфікаційної комісії з перевірки рівня знань та практичних навичок сільськогосподарських дорадників і сільськогосподарських експертів-дорадників та апеляційної комісії» від 21 червня 2023 року № 1301. Наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції України 06 липня 2023 року за № 1149/40205.

КРОКИ ЩОДО ОТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОГО СВІДОЦТВА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ДОРАДНИКА ТА ЕКСПЕРТА-ДОРАДНИКА (хавантажити файл)